Min bror Ove´Vores bror, Louises far har pludselig og uden varsel forladt os. Ham der var det sundeste af alle mennesker. Pludselig en morgen var det slut. Det er en tung og ubeskrivelig sorg der har ramt os.

Ove Jensen

Ove fortalte aldrig ret meget om sig selv. I mange år var han i østen hver vinter. Han rejste rundt mange steder, men det var ikke meget han fortalte, selv om jeg altid flere gange om ugen var i kontakt med ham når han var hjemme. Enten over computeren eller hvis vi lige kom forbi hinanden.

Ved begravelsen kom jeg for første gang i kontakt med nogle af de mennesker Ove kendte, men der var mange flere.

Hvis du kendte Ove og har lyst til at fortælle os andre det er du velkommen til at skrive i gæstebogen.

Sarmarkan, den sang gav Ove os kort efter Davids død. Han syntes den var så smuk og det havde han ret i. Vi hørte den igen og igen og spillede den også til Joans begravelse. Hvad er mere naturligt end at spille den her i dag hvor det er Ove der er død.Intet er permanent eller uforanderligt. Så længe der er liv er der også død, ligesom alt godt ender en dag. Legeme og ånd skaber i forening det levende menneske, og ved dødens indtræden skilles disse.
Legemet forgår, men ånden lever videre.

Ove, din ånd er gået over på den anden side. Men jeg er ikke i tvivl om, at du er i blandt os her og kan se og høre alt hvad vi siger. Den anden side er nær det hjem du boede i, og jeg er sikker på du stadig viser interesse for din familie, der til gengæld husker dig ved at tænke på dig og lægge blomster på din grav. Måske vil du vise dig for os i drømme, i visioner eller åbenlyst for at hjælpe os til svar på et rejst spørgsmål eller for at fortælle hvad du selv ønsker. Du har nu svaret. Det svar som alle vi andre må vente på.


Disse spørgsmål talte jeg tit med Ove om der ikke var uenig med mig. Men han meldte aldrig klart ud hvad han troede på. Han fortalte tit at han troede på alle religioner. Sæt nu en af dem have ret og han havde satset på den forkerte hest. Det ville han ikke risikerer.

Jeg husker endnu da jeg var barn når Ove læste op af Leonard Clarks bog, Floderne løber mod øst. Denne har jeg læst mange gange siden og tænkte tit på Oves begejstring når han læse op.Meget i mit liv har Ove som den ældste været igangsætter til.

Han lærte mig at spille skak og mange andre ting her under militær eksercits da han var soldat. Vi skulle pudse alt han udrustning for en biografbillet.
Og var det ikke pudset godt nok måtte vi løbe rundt om spisebordet med brændestykker i stræk arm til straf. Jeg sendte et brev til min tandlæge, hvor det stod "Du er fyret" efter han ikke ved to forsøg havde kureret min tandpine. Dette udtryk havde jeg lært af Ove. Han sagde nøjagtigt de samme ord til sin kørelære efter han som 30 åring dumpede til køreprøven fordi han kørte alt for forsigtig.

Jyttes drenge kaldte ham "onkel Joachim" efter en berømt nærig and. Men Ove var langt fra nærig selv om han forsøgte at give det indtryk. Ove var forretningsmand.

Som barn ventede han med at spise sit slik til mine søstre havde spist deres for derefter at åbne sit eget, som de naturligvis kunne købe lidt af til ret så forhøjede priser.

På trods af det gik ingen gik forgæves til Ove, hvis der var brug for hjælp. Da min søster Annelise manglede ½ år af sine studier og de opsparede midler var sluppet op, sendt han 10 kroner om ugen. Og det var afgørende for at hun kunne læse færdig.

Ove fortalte forbavsende lidt om sit liv. Der gik mere end et år før vi fik at vide, at han var blevet gift ned i Australien. Og hvad han ellers foretog sig på hans mange rejser rundt omkring i verden står hen i det uvisse.

Louise, din far talte altid om dig. Jeg tror ikke der findes mange andre der satte deres børn så højt som han satte dig. Du skal fortsætte dit liv som du og ham sikkert så ofte har talt ham og der kommer en dag hvor sorgen bliver erstattet af dejlige minder.
Din far drømte det han ønskede at drømme. Han tog derhen hvor han ønsker at være. Og blev det han ønskede at være , fordi han var klar over at i dette liv var der kun èn chance til at gøre alle de ting han ønskede at gøre!Ove har påvirket vores liv på den ene eller anden måde…
Han fik os til at smile når vi virkelig behøvede det…!
Han fik os til at se de lyse sider , når vi var helt nede…
Han betød noget for os...!TÆL IKKE ÅRENE - TÆL MINDERNE!!!

Per tale ved Oves begravelse den 28 april 2005

Ove JensenOve Jensen