mar 062017
 

Vestens medier er stort set alle underlagt den neoliberalistiske og fascistiske dagsorden der kommer fra USA. For tiden går det ud over Syrien og Rusland. Vores danske medier, herunder dagbladene, TV2 og DR er ikke bedre. Det kan ikke passe at der ikke findes en hæderlig reporter, der ikke har solgt sin sjæl til løgnen. Men indtil det en dag måske sker er der heldigvis andre der kan fortælle og afsløre deres løgne.

En Flamsk Præst, Daniël Maes (78) bor i Syrien i klostret Yakub fra 1600-tallet i byen Qara, 90 kilometer nord for hovedstaden Damaskus. Han har været vidne til “borgerkrigen”, og i dette interview hævder han at vestlige mediers rapporter om krigen i Syrien er meget vildledende. Kort sagt: “Amerikanerne og deres allierede ønsker helt at ødelægge landet”

Interviewet kommer fra
http://www.ad.nl/nieuws/poetin-en-assad-hebben-mijn-leven-gered~add21ab7/

img_0039

Daniël Maes

Interviewer:

Du er meget kritisk over for mediedækning i Syrien. Hvad er det, der bekymrer dig?

 

 

Daniel:

Ideen om en folkelig opstand mod præsident Assad er helt forkert. Jeg har boet i Qara siden 2010, og jeg har set med mine egne øjne, hvordan agitatorer uden for Syrien har organiseret protester mod regeringen, og har rekrutteret unge. Det blev filmet og sendt i luften af Al Jazeera for at give indtryk, at der var et oprør. Der blev begået mord af udenlandske terrorister mod sunnier og kristne samfund i et forsøg på at så religiøs og etnisk splid blandt det syriske folk.
Men efter min erfaring er det syriske folk faktisk meget forenet.
Før krigen, var dette en harmonisk land; en sekulær stat med forskellige trossamfund lever fredeligt side om side. Der var næsten ingen fattigdom, der var gratis uddannelse og sundhedsvæsenet var godt. Det var ganske vist ikke muligt helt frit at udtrykke politiske synspunkter. Men de fleste mennesker bekymrede sig ikke om det.

Interviewer:

Mor Agnes-Mariam i St. Jakob klosteret påstås at have taget side med regimet. Hun har venner på højeste niveau.

Daniel:

Mor Agnes-Mariam hjælper befolkningen. Hun har for nylig åbnet et suppekøkken i Aleppo, hvor det vil blive udleveret 25.000 måltider fem gange om ugen. Se på det – det er et mirakel, at vi stadig er i live. Vi kan takke Assads regering og Vladimir Putin, fordi han besluttede at gribe ind, da oprørere truede med at tage magten.

img_0040

Klosteret i Yakub

Da tusindvis af terrorister bosatte sig i Qara, var vi bange for vores liv. De kom fra Golfstaterne, Saudi-Arabien, Europa, Tyrkiet og Libyen, og der var mange tjetjenere også. Det var en fremmed besættelsesmagt, der var allieret med al-Qaeda og andre terrorister. De var bevæbnet til tænderne af Vesten og dets allierede med den hensigt at gribe ind over os. De sagde faktisk “Dette land tilhører os nu.” Ofte var de berusede, de kæmper mod hinanden, og om aftenen skød de tilfældigt rundt omkring. Vi var nødt til at skjule os i krypten af klostret i lang tid. Da den syriske hær fik dem jaget væk, var alle glade – de syriske borgere, fordi de ikke brød sig om fremmede oprørere, og fordi vi havde fred igen.

Interviewer:

Du siger, at den syriske hær beskytter civile. Anyway, det er alle mulige rapporter om krigsforbrydelser begået af Assads styrker, såsom bombardement med tønde bomber.

Daniel:

Ved du ikke, at mediedækningen af Syrien er den største medialøgn i vor tid? De har solgt rene nonsens om Assad. I virkeligheden var det oprørerne, der har plyndret og dræbt. Tror du, at det syriske folk er dumme? Tror du disse mennesker blev tvunget til at heppe på Assad og Putin?
Der er amerikanere, der står bag alt dette – for at få fat i rørledninger og naturressourcer i denne region, og for at skade Putin.

Saudi-Arabien og Qatar ønsker at etablere en sunni regering i Syrien, uden religionsfrihed. Derfor måtte Assad væk. Du ved – når den syriske hær forberedte sig til kampene i Aleppo, kom muslimske soldater til hjælp. Mellem almindelige muslimer og kristne er der ingen problemer. Det er disse radikale islamister og vestligt støttede oprørere, der ønsker at massakrere os. De tilhører alle al-Qaeda og IS. Der er ingen moderat soldater længere.

Interviewer:

Du nævnte engang at Hillary Clinton var som “en djævel i helligt vand”, fordi hun som udenrigsminister med vilje forværret konflikten.

Daniel:

Jeg er tilfreds med Trump. Han ser det som enhver normal person forstår: At USA skal stoppe med at underminere de lande, der har naturlige ressourcer. USA som forsøger at påtvinge os deres verdensorden er det største problem. Trump forstår, at et radikal islam er en langt større trussel end Rusland.
Hvad bryder jeg mig om, at han nogle gange opfører sig tåbeligt? Hvis Trump’s geopolitik på den måde gør fremtiden mere lys. Så vil det være det samme som Putins tilgang. Og lad os håbe, så at der vil være en løsning for Syrien, og at freden vil vende tilbage.

Interviewer:

Du forstår godt, at din analyse er kontroversiel og vil få en masse kritik?

Daniel:

Jeg taler om personlige observationer. Og ingen behøver at tro på mig, vel? Men jeg ved én ting: Medier kan enten deltage i massakrerne mod det syriske folk, eller de kan hjælpe det syriske folk, med deres mediedækning. Desværre for mange er medierne fyldt med løgn.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)