mar 032017
 

Den systematiske ødelæggelse af skattevæsenet har ført til skandale på skandale. Milliarder og atter milliarder af kroner er vandret direkte fra skatteborgerne til svindlere og multinationale selskaber som følge af liberaliseringer og manglende kontrol. Nogle af sagerne er kommet for dagens lys. Men det politiske ansvar er ikke fastlagt – og der gøres store bestræbelser for, at det ikke skal blive det.images

– Det er en skandale, siger skatteminister Karsten Lauritzen, der var minister i en del af denne periode:
– Det har jeg også sagt fra starten af, og derfor skal det også undersøges til bunds.

Et folketingsflertal har besluttet at der skal laves en advokatundersøgelse af sagen. Der skal flere folk til skat for at undgå lignende skandaler i fremtiden.

Sådan skal låget lægges på.

Se mere her

Ansvaret for skattesvindel for milliarder peger opad

Skatteministeriets top blev advaret om huller, der gjorde tyveri for milliarder muligt, viser nye oplysninger.

Hidtil er toppen af Skatteministeriet blevet friholdt i skandalen om svindel med udbytteskat for 12,3 milliarder kroner.

Men en stor del af ansvaret for Danmarks største skattetyveri kan ende med at blive placeret hos netop den øverste ledelse i ministeriet. Det skriver Politiken.

Departementschef var orienteret
Avisen har fået aktindsigt i dokumenter, som viser, at Skatteministeriets departementschef, Jens Brøchner, løbende blev orienteret om faren for svindel.

Se mere her

UDTALELSE FRA REPRÆSENTANTSKABSMØDET
Dansk Told & Skatteforbunds repræsentantskabsmøde har vedtaget følgende udtalelse:
Genopretning af tilliden til SKAT kræver mere end lappeløsninger
Regeringen har i september 2015 lanceret en ”handlingsplan”, der skal rette op på forholdene i SKAT.
Dansk Told & Skatteforbund mener, at handlingsplanen er en helt utilstrækkelig lappeløsning, der ikke tager fat om at løse de reelle problemer, der er i SKAT, men kun indeholder nogle ”kosmetiske” løsninger på de problemer, der har vist sig i kølvandet på udbyttesagen og skrotning af et EFI i ruiner.
Det er tydeligt, at handlingsplanen er gennemsyret af dogmatisk finansministeriel tænkning – uden at politikerne tager et reelt ansvar for den situation, der er sket på baggrund af nedskæringerne i SKAT.

Blandt de omfattende problemer i Skat har været milliardsvindel med udbytteskat, inddrivelsessystemet EFI og fejlbehæftede ejendomsvurderinger.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)