mar 012017
 

Ögmundur Jónasson er en islandsk journalist, fagforeningsmand og politiker. Han har haft flere ministerposter på sagaøya. Han repræsenterer i dag Vinstrihreyfingin – (Venstrebevægelsen – de grønne). I 2011 var han indenrigsminister og gjorde noget som kun få europæiske ministre har gjort ham kunsten efter. Han sagde nej til FBI.

befunky-collage

Det er online avis Katoikos    som har talt med Jonasson, og i interviewet kom det frem, hvad der skete, da FBI krævede Islands støtte til bekæmpelse Julian Assange og WikiLeaks.

“Hvad der skete, var, at i juni 2011, kontaktede myndighederne i USA os og fortalte, at de havde viden om hackere, der forsøgte at ødelægge computersystemer i Island. Jeg var minister på det tidspunkt. De tilbød os hjælp. Jeg var mistænksom og fuldt bevidst om, at en hjælpende hånd hurtigt kunne blive en manipulerende hånd.

I sensommeren, i august, sendte de et fly fuld af FBI-agenter til Island og bad om et samarbejde om at sætte en fælde for Julian Assange og WikiLeaks.

Da de ikke havde modtaget tilladelse fra de islandske myndigheder til at gennemføre politiarbejde i vores land, og angreb af WikiLeaks ikke var på min dagsorden, annulleredes alt samarbejde med dem, og jeg har også gjort det klart, at de havde straks at aflyse alt arbejde i Island. Jeg har også gjort det klart for dem, at de måtte forlade landet. De var ude af stand til at opnå ret til at optræde som politifolk med os, men jeg tror, ??de gik til andre lande, i hvert fald til Danmark. Jeg gjorde det også klart dengang, at hvis jeg skulle vælge side mellem FBI og CIA på den ene side og WikiLeaks på den anden side, så jeg havde ingen problemer med atvælge side for WikiLeaks. ”

Ögmundur Jónasson stor ros for dette. Der er ikke mange af hans nordiske kolleger, der havde fulgt ham. I Danmark findes FBI tilsyneladende mere lydige politikere, som endda gav tilladelse til et fly for videre transport af Snowden, også i Sverige også, når vi ser, hvordan de svenske myndigheder har handlet. Hvad med Norge? Er der nogen der kan nævne navnet på en norsk moderne minister eller ex-minister, der ville have stået som et monument mod FBI og CIA?

I Danmark skete følgende

Amerikansk fly i København var ude efter Snowdenok-snowden

For første gang bekræfter regeringen nu, at et amerikansk regeringsfly landede i Danmark for at transportere den eftersøgte NSA-whistleblower Edward Snowden til USA. Samtidig erkender justitsminister Søren Pind at have fejlinformeret Folketinget.

Tre forskellige statsfly fra USA, der har tråde til den amerikanske efterretningstjeneste CIA og tidligere udleveringssager, er i perioden 2011-2016 landet i Københavns Lufthavn flere gange via lande, hvor CIA har haft hemmelige torturfængsler

se mere her

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)